註冊 微博

[分享] 如果買電腦唔好買dell

如果買電腦唔好買dell E-mail 此主題給朋友

如果買電腦千萬唔好買(dell電腦)!

點解:如果你的電腦壞了、要找他們維修好麻繁及收費不合理。因我的電腦壞了打電話去找該公司維修、好難才找到服務員、到我找到維修部才知收費真不合理,該公司只有上門維修沒有其他維修中心、上門維修要700幾元港幣(不包零件)所以買dell電腦產品自已諗清楚!下次再買一定唔會買dell產品。

TOP HOME

嘩!咁我強行換左六次1920x1200 15吋LCD咪要比成萬蚊囉

點解半年來都未收到樓主所講既不合理帳單喔

忍一時風平浪靜,退一步海闊天空

TOP HOME

我用左dell幾年,冇壞過

TOP HOME

近來咁多Post講Dell有問題既。
而且樓主買咩野型號首一年都不包括維修人工既?

熱門搜尋: 鋼琴 課程 yamaha
如我答緊POST無答,可PM我Post的link提我答返
我不幫人砌機或技術支援,但可提供技術支援電話給你。
不要PM我技術支援廣告,我解決不了的電腦問題恐怕普通IT公司也幫不了忙

TOP HOME

唔通係某公司ge打手@@

TOP HOME

引用:
原帖由 極霸 於 2009-10-10 10:48 PM 發表
近來咁多Post講Dell有問題既。
而且樓主買咩野型號首一年都不包括維修人工既?
呢類機通常都是@某類鋪頭有賣
只包七日既七日鮮

是d乜貨就唔清楚啦

TOP HOME

引用:
原帖由 泉水 於 2009-10-11 00:10 發表
只包七日既七日鮮

是d乜貨就唔清楚啦
你都好白架喇啵..................

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

引用:
原帖由 泉水 於 2009-10-11 12:10 AM 發表
只包七日既七日鮮

是d乜貨就唔清楚啦
買野前唔做足功課諗清楚,有問題時我都唔知仲有咩資格去呻

如有任何電腦上的問題,歡迎隨時聯絡我!只答只幫真正有問題的人,而唔係去教去幫連基本都未識既新人、懶人同蠢人!
大量實測數據資料供參考用!歡迎提交數據交流!

TOP HOME

dell 機不是包一年上門同埋包料的嗎?
你的電腦買了幾多年?

TOP HOME

因為他買的電腦是

易學易懂的電腦
手到拿來的操作
貨物品質有保証

所以沒一年上門一換一

TOP HOME

=.=阿人兄...我都係做易手機(翻新機)...我以前公司(而家無做)貨源好乾淨
唔好講到易手機好有問題先得GA=.=
只不過係來貨時件件垃圾
到整好時全新一樣而已=.=

熱門搜尋: emotion

TOP HOME

引用:
原帖由 泉水 於 2009-10-11 12:10 AM 發表
只包七日既七日鮮

是d乜貨就唔清楚啦
哦,咁即是係xx公司買左唔知是甚麼狀況既Dell機,有問題便開post....咁其實樓主係咪應該提供更多資料先唔會誤導人的情況發生呢?香港太多這類電腦公司,有的好有的是搵笨的,樓主最好說明是在那一間公司買機會出現咁既情況,等其他會員知道風險,我覺得買機前請查清楚資料及保用期限勿因小失大。

如我答緊POST無答,可PM我Post的link提我答返
我不幫人砌機或技術支援,但可提供技術支援電話給你。
不要PM我技術支援廣告,我解決不了的電腦問題恐怕普通IT公司也幫不了忙

TOP HOME

http://support.ap.dell.com/suppo ... gen&~mode=popup

dell機必有既

連Rack都會有張咁既lable架

TOP HOME

DELL個SERVICE CENTRE係我公司樓上咋喎....

TOP HOME

你今日先知 嗎  ???

熱門搜尋: dha 母乳 baby

TOP HOME

伸延閱讀
 25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。