註冊 微博

[新電腦] 打機組合!GTX 285

打機組合!GTX 285 E-mail 此主題給朋友

啲人都話我好癲,駛唔駛要咁勁,但我想打機果時較最高配置會一啲都唔lag,我想問下我應該用邊隻底版同cpu好,其他就一樣,如有任何意見,請提出:
呢個就係原本個list:
Gigabyte p43-ES3G主機版
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz四核心處理器
Samsung DDR2-800 4GB (2GBx2)雙通道記憶體
Galaxy GeForce 9800GT 1GB GDDR3 HDMI圖像卡(我改Galaxy GTX 285)
Hitachi 320GB SATA-II (16MB) 7,200rpm硬碟
LG GH22NS 22X SATA DVD+_RW燒錄器
Mulit-Slot內置多功能讀卡器
精選ATX機箱
099博士牛 DR550W電源供應器(我改1000w)
Genius鍵盤,mouse套裝(ps/2)
原本$4599比我改到變左$8089,如果display改9800gtx+既話就$4989,如果我照舊用$8089轉ASUS M3N78-EH主機版行AMD Phenom x4 9650 2.3Ghz四核心處理器就$7000唔駛,但唔知好唔好用,唔知點樣取捨好,差價差好遠,希望大家幫幫手

TOP HOME

TOP HOME

引用:
原帖由 calyuen 於 2009-2-4 02:08 AM 發表

我都話你好癲, 099 火牛都敢用, 仲要1000w

改小小野..
GIGABYTE GA-EP43-US3L P43 M/BHK$ 730.00A-DATA DDR-2 800MHz 2G RamHK$ 160.00A-DATA DDR-2 800MHz 2G RamHK$ 160.00
Galaxy影馳 GTX285 PCI-E  ...
1000w唔係099,火牛係個sales建議,即係650w夠用?我都覺得好鬼貴,成$1630,同埋gtx285我有加入去,唔該哂

TOP HOME

如果要推 gtx 285 用番 Intel Core 2 Quad Q8200 應該比 AMD Phenom x4 9650
因為 係 3d mark 之類的 評分同時脈下 phenom 比不上 core 2 quad ..

如果你要求的是 效能 Intel Core 2 Quad 應該會比較好..

熱門搜尋: 泰拳

TOP HOME

睇到個topic就想笑
咁就夠膽話 "最強打機組合"
打呢幾個字既時候有無面紅呀?
呢個都話最強,咁我呢個應該叫咩?
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=7546791

如有需要我可以換粒i7 965落去,免得又話只用920去推未算強
如有任何電腦上的問題,歡迎隨時聯絡我!只答只幫真正有問題的人,而唔係去教去幫連基本都未識既新人、懶人同蠢人!
大量實測數據資料供參考用!歡迎提交數據交流!

TOP HOME

引用:
原帖由 ckwduck 於 2009-2-4 02:16 AM 發表
如果要推 gtx 285 用番 Intel Core 2 Quad Q8200 應該比 AMD Phenom x4 9650
因為 係 3d mark 之類的 評分同時脈下 phenom 比不上 core 2 quad ..

如果你要求的是 效能 Intel Core 2 Quad 應該會比較好..
唔該哂

熱門搜尋: 駕駛 學院

TOP HOME

引用:
原帖由 修羅-黑暗 於 2009-2-4 02:17 AM 發表
睇到個topic就想笑
咁就夠膽話 "最強打機組合"
打呢幾個字既時候有無面紅呀?
呢個都話最強,咁我呢個應該叫咩?
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=7546791

如有需要我可以換粒i ...
大家交流下嘛

TOP HOME

引用:
原帖由 TWINSHOI 於 2009-2-4 02:26 AM 發表
大家交流下嘛
交流當然好啦
但咁既料都冠以呢個名稱,點同你交流得到呀…

如有任何電腦上的問題,歡迎隨時聯絡我!只答只幫真正有問題的人,而唔係去教去幫連基本都未識既新人、懶人同蠢人!

TOP HOME

引用:
原帖由 修羅-黑暗 於 2009-2-4 02:28 AM 發表

交流當然好啦
但咁既料都冠以呢個名稱,點同你交流得到呀…
咁你快啲教我啦,295幾錢?我砌機果度好似冇得買

TOP HOME

引用:
原帖由 TWINSHOI 於 2009-2-4 02:34 AM 發表
咁你快啲教我啦,295幾錢?我砌機果度好似冇得買
算吧啦你,點追呀,你有無限財力支持自己咩…
在預算之內執到最好最平衡就算啦,睇錢做人,量力而為最重要呀

熱門搜尋: 慈善 hk law

TOP HOME

咁都叫最强...
冇嘢講

TOP HOME

咁先可以叫"最強'"ma
CPU: Intel Core i7 965 Extreme Edition ($8,680)
Mainboard: Asus Rampage II Extreme ($3,290)
RAM: 2X Corsair TR3X3G1600C9 ($1,230)
Harddisk: 2x Western Digital WD6401AALS ($530)
Display Card: 3X XFX GTX285 XXX Edition ($8,970)
Optical Drive: LG GGW-H20L ($1,680)
Power Supply: Corsair HX1000W ($1,850)
CPU Cooler: Cooler Master RR-CCH-LB12-GP Hyper 212 ($300)
Case: Cooler Master Elite 334 ($280)
Total: $28,610

TOP HOME

引用:
原帖由 fx5509 於 2009-2-4 10:59 AM 發表
咁先可以叫"最強'"ma
CPU: Intel Core i7 965 Extreme Edition ($8,680)
Mainboard: Asus Rampage II Extreme ($3,290)
RAM: 2X Corsair TR3X3G1600C9 ($1,230)
Harddisk: 2x Western Digital WD6401AALS ($530) ...
行埋SAS Raid啦,最強

TOP HOME

咁我改返個主題先

熱門搜尋: 泰拳 pilates

TOP HOME

咁一張gtx295夠唔夠做?價錢比gtx285差幾遠?同埋火牛方面要用幾多?

TOP HOME

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。